برای تهیه دوره های فیزیولوژی و کامپیوتر ویژه استخدامی و استفاده از تخفیفات کلیک کنید. مشاهده تخفیفات

  • 5

سوالات متداول آزمون های استخدامی

1. چه منابعی برای آزمون استخدامی بهتر است؟

ما در وب سایت دبیر تربیت بدنی مطلبی با عنوان منابع آزمون استخدامی آموزش و پرورش منتشر کرده ایم، در این مطلب مهم ترین منابع معرفی شده اند، ولی شما می توانید با توجه به شرایط مختلفی که دارید، منبع های دیگری استفاده کنید، از جمله کتاب های خلاصه و تست که در زمان های نزدیک به آزمون و کمبود وقت ها مفید واقع می شوند.

آزمون استخدامی اموزش و پرورش 1402 منابع دارای تغییراتی بوده است که در مطلب فوق ذکر شده است.

2. برای مطالعه چقدر فرصت داریم؟

آزمون های استخدامی با آزمون های کارشناسی ارشد و دکتری از این نظر تفاوت هایی دارند، در این نوع آزمون ها زمان مشخصی وجود ندارد، و معمولا تا وقتی دفترچه ثبت نام منتشر نشده است، زمان دقیقی برای مطالعه و تاریخ آزمون مشخص نیست. ولی خبرهای ضد و نقیض قبل از برگزاری یک آزمون شروع می شود. توصیه ما به شما این است تا خبری از مسئولین شنیدید، کم کم به فکر امادگی جهت آزمون باشید. وبا یک برنامه ریزی صحیح به نتیجه دلخواه برسید. معمولا بین 45 تا 60 روز از زمان ثبت نام تا آزمون فرصت دارید.

3. شرایط عمومی استخدامی چیست؟

شرایط عمومی آزمون استخدامی به شرح زیر است:

  1. داشتن تابعیت ایرانی
  2. اعتقاد به دین مبین اسلام یا یکی از ادیان شناخته شده در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران
  3. التزام به قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران
  4. انجام دوره ضرورت خدمت یا معافیت قانونی برای مردان
  5. داشتن سلامت جسمانی و روانی و توانایی برای انجام کاری که استخدام می شوند.
  6. عدم اعتیاد به دخانیات و مواد مخدر
  7. نداشتن سابقه محکومیت جزایی موثر
  8. عدم وجود هرگونه ممنوعیت استخدام
  9. داوطلب نباید بازخرید دستگاه های اجرایی باشد
  10. داوطلب نباید بیش از یک شغل و پست سازمانی در دستگاه های اجرایی باشد.
  11. داشتن حداقل و حداکثر سن (این مورد در ازمون های مختلف متفاوت بوده است، ولی معمولا حداکثر سن در آزمون های مقابل 1400 برای کارشناسی 35، کارشناسی ارشد 40 سال و دکتری 45 سال بوده است است، و در آزمون سال 1402 حداقل سن 20 و حداکثر سن 40 سال برای تمام مقاطع که قادر به شرکت در آزمون هستند، می باشد).

4. آیا در آزمون استخدامی بومی گزینی وجود دارد؟

تاکنون در آزمون های مختلف این مورد متفاوت بوده است. در آزمون سال 96 و 97 بومی گزینی وجود داشته است (ضریب 1.2 برای بومی استان و ضریب 1.4 برای بومی شهرستان)، ولی در سال 98 امتیاز بومی برداشته شده بود. و آزمون 99 با توجه به رای دیوان عدالت و تصویب در مجلس شورای اسلامی مجدد بومی گزینی اعمال شد ولی با تفاوت اینکه فقط بومی گزینی شهرستان با ضریب 1.4 ملاک می باشد، همچنین مراکز استان و شهر تهران از این قانون مستثنی هستند، یعنی این شهرهابرای تمامی افراد شرایط یکسانی دارند. اما آزمون 1400 و 1401 بومی گزینی با ضریب کد 1.4 مطابق سال گذشته وجود داشته باشد.

5. از چه امتیازاتی در آزمون های استخدامی می توانیم استفاده کنیم؟

  1. امتیاز و سهمیه بومی (به سوال 4 مراجعه کنید.)
  2. امتیاز و سهمیه ایثارگران
  3. امتیاز و سهمیه معلولین
  4. امتیاز جوانی جمعیت شامل متاهلی و فرزند آوری (آزمون 1400) (به ازای تاهل 2 امتیاز و به ازای هر فرزند 2 امتیاز تا سقف ده امتیاز) برای مطالعه بیشتر در این مورد این مطلب را مطالعه کنید.
  5. سایر امتیازات

برای اطلاع دقیق تر در مورد این امتیازات به دفترچه ثبت نام مراجعه کنید.

6. من ترم آخر کارشناسی هستم، می توانم آزمون استخدامی شرکت کنم؟

در آزمون های سال های 95 الی 99 شما در صورتی می توانستید در آزمون استخدامی شرکت کنید، که تاریخ فارغ التحصیلی شما قبل از آخرین روز ثبت نام برای آزمون می بود. در صورت شرکت و قبولی در مرحله اول، اگر تاریخ فراغت از تحصیل قبل از آخرین روز ثبت نام نباشد، از ادامه مراحل جلوگیری می شود.این مورد در آزمون 1400 و 1401 دچار تغییراتی شد و مدت 3 ماه از آخرین روز ثبت نام به افراد مهلت داده شد تا بتواند فارغ التحصیل شوند یا خدمت خود را به اتمام برسانند. 

7. من سرباز هستم، می توانم آزمون استخدامی شرکت کنم؟

شما در صورتی می توانید در آزمون استخدامی شرکت کنید، که تاریخ پایان خدمت، که روی کارت شما ثبت می شود، قبل از آخرین روز ثبت نام برای آزمون باشد. در صورت شرکت و قبولی در مرحله اول، اگر تاریخ پایان خدمت قبل از آخرین روز ثبت نام نباشد، از ادامه مراحل جلوگیری می شود. این مورد در آزمون 1400 و 1401 دچار تغییراتی شد و مدت 3 ماه از آخرین روز ثبت نام به افراد مهلت داده شد تا بتواند فارغ التحصیل شوند یا خدمت خود را به اتمام برسانند. 

8. هزینه ثبت نام آزمون چقدر است؟

هزینه ثبت نام، بستگی به سازمان سنجش دارد، در صورت انتشار دفترچه ثبت نام را مطالعه کنید. آزمون سال 1401 مبلغ 233 هزار تومان است.

9. چگونه مطالعه کنم، تا نتیجه خوبی بگیرم؟

روش مطالعاتی یک مبحث منحصر به فرد است، و هر کسی با توجه به شرایط زندگی، زمانی، روحیات و … از روش خاصی استفاده می کند. بهترین روش را خود شما باید پیدا کنید. ما چندین برنامه در گروه استخدامی تربیت بدنی در شبکه های اجتماعی تلگرام منتشر کرده ایم که می توانید از ان ها بهره مند شوید.

10. چه زمانی تست بزنیم؟

برای تفهیم درس و یادگیری عمیق بعد از تمام شدن هر مبحث تست های مربوط به آن درس را بزنید. که ما در کانال تلگرامی کوییز (quiz_tb@) این کار را برای شما انجام دادیم و یکسری سوالات با توجه به مباحث درسی قرار دادیم. نهایتا بعد از اتمام دروس و در هفته های پایانی از تست های آزمون های استخدامی گذشته و آزمون های کارشناسی ارشد استفاده کنید. 

برای دروس عمومی، اختصاصی و تخصصی رشته های آموزگار ابتدایی و دبیر تربیت بدنی کانال تست داریم که برای عضویت در این کانال ها این مطلب را بخوانید.

11. قبول شدن درآزمون استخدامی سخت تر است یا آزمون کارشناسی ارشد؟

اگر نسبت به سطح سوالات طرح شده بررسی کنیم، سوالات آزمون استخدامی درجه سختی کمتری نسبت به آزمون کارشناسی ارشد دارند، ولی اگر از نظر قبول شدن و مراحلی که باید پشت سر بگذارید، بررسی کنیم؛ قبولی در آزمون استخدامی به دلیل ظرفیت های پایین و مراحل طولانی تر سخت تر است.

12. استخدامی آموزش و پرورش شامل چه مراحلی است؟

آزمون استخدامی شامل چند مرحله است:

  1. آزمون علمی
  2. بررسی مدارک
  3. مصاحبه شغلی و تخصصی
  4. گزینش
  5. معاینات پزشکی
  6. طی کردن دوره مهارت آموزی
  7. آزمون جامع

در آزمون علمی معمولا دو یا سه برابر ظرفیت بالاترین نمره ها به مرحله دوم راه پیدا می کنند. در آزمون سال 1401 این مورد بین 3 تا 5 برابر ذکر شده است و در مرحله دوم از بین افراد دعوت شده یک برابر ظرفیت به مرحله بعدی راه پیدا می کند. می توان گفت با طی کردن دو مرحله اول حدود 80 درصد راه را پشت سر گذاشتید.

13. ضریب درس ها برای آزمون استخدامی چند است؟

در آزمون های استخدامی ضریب همه دروس برابر یک است. ولی وزن میانگین کل دروس عمومی 40 و میانگین کل دروس تخصصی 60 می باشد. در مورد دروس تخصصی که در آزمون 1401 به دو  بخش تخصصی و اختصاصی تقسیم شده است، وزن 60 دصد در نظر گرفته شده است.

14.استفاده از سهمیه بومی با تبعیت از همسر چگونه است؟

این قانون در آزمون های سال 96 و 97 وجود داشت و فرد می توانست با تبعیت از همسر خود در شهرهایی که وی بومی است، نیز از سهمیه استفاده کند. ولی در آزمون آبان 1399 و آزمون 1400 و 1401 این قانون حذف شده است.

15.نحوه محاسبه نمره مکتسبه چگونه است؟

نمره مکتسبه از مجموع میانگین دروس عمومی با وزن 40 درصد و میانگین دروس اختصاصی و تخصصی با وزن 60 درصد بدست می آید.

مثال:

فردی میانگین کل دروس عمومی وی 27.65 درصد می باشد.

میانگین کل دروس تخصصی و اختصاصی وی 63.25 می باشد.

با احتساب موارد بالا عدد بدست آمده از وزن 40 درصد دروس عمومی وی برابر 11.06 درصد می باشد. و وزن 60 دروس اختصاصی و  تخصصی وی برابر 37.95 می باشد.

در مجموع این اعداد 37.95 + 11.06 برابر خواهد بود با 49.01 که نمره مکتسبه وی خواهد بود.

 

در صورتی که فرد بومی شهرستان باشد نمره او در عدد 1.4 ضرب می شود و نمره او برابر خواهد بود با 68.61 درصد ولی اگر بومی نباشد نمره اولیه او همان نمره مکتسبه خواهد بود.

 

16. بومی گزینی در آزمون آبان 1399  و 1400 و 1401 چگونه است و شامل چه کسانی می باشد؟

بومی گزینی در هشتمین و نهمین آزمون فراگیر و آزمون استخدامی آموزش و پرورش اسفند 1401 به صورت شهرستانی است. در صورتی که کد شغل شما شهرستان محل تولد شما باشد، بومی به حساب خواهید آمد. همچنین کسانی که در شهری بیش از مدت 10 سال به صورت متوالی یا متناوب سکونت داشته باشند، با ارائه استشهاد محلی و یا استفاده از گواهی تحصیلی مربوط به دوره های ابتدایی، راهنمایی و دبیرستان بومی محسوب خواهند شد. همچنین در حال حاضر ساکن شهرستان مورد نظر باشند.

شهرستان محل تولد در شناسنامه مورد تایید با تقسیمات کشوری در اولین روز ثبت نام ملاک است.

17.آیا از مقاطع تحصیلی دانشگاهی در  آزمون آبان 1399  و آزمون 1400 و 1401 می توانیم استفاده کنیم؟

در متن اطلاعیه سازمان اداری استخدامی از این مقطع تحصیلی اسمی برده نشده است، و صرفا به دوره های ابتدایی، راهنمایی و دبیرستان اشاره شده است.

18. آیا ضریب بومی استان در  آزمون 1399 و 1400 و 1401 وجود دارد؟

خیر این ضریب در این آزمون حذف شده است و فقط بومی گزینی شهرستان با ضریب 1.4 ملاک عمل قرار گرفته است.

19. حد نصاب چیست؟

حد نصاب نمره ای است که از نصف نمره نفر اول شهرستان در آزمون 1399 و 1400 بدست می آید. اگر کسی نتواند این نمره را کسب کند از ادامه مراحل کنار گذاشته خواهد شد.

مثال: در شهر خرم آباد نفر اول نمره 50 را کسب کرده است، حد نصاب این شهر عدد 25 خواهد بود. 

حد نصاب در آزمون اسفند 1401 به شرح زیر است:

حد نصاب برابر با میانگین نمرات سه نفر اول هر کد شغل است.
مثال: در شهر سمنان نفر اول رشته آموزگاری نمره 50، دوم 40 و سوم 30 را کسب کرده اند، میانگین نمره مکتسبه سه نفر اول برابر با 30+40+50 تقسیم بر 3 یعنی 40 خواهد بود. و نصف این نمره یعنی نمره 20 حد نصاب می باشد.

20. اطلاعات ثبت نام را گم کردم و داخل گوشی پیام ثبت نامی حذف شده، چگونه می توانم به اطلاعات خود دسترسی داشته باشم؟

 

از طریق سیستم پاسخگویی سنجش اقدام کنید.

21. آیا شرکت در دوره های تدریس استخدامی کمک کننده است؟

اگر دوره ای که شرکت می کنید، بصورت کامل منابع را پوشش دهد، می تواند در صرفه جویی وقت و تست زنی به شما کمک کند. ما دوره فیزیولوژی ورزشی برای رشته تربیت بدنی را داریم، همپچنین کانال های تست برای دروس عمومی، اختصاصی و تخصصی آموزگار ابتدایی و تربیت بدنی را داریم. برای مطالعه اینجا کلیک کنید.

22. آیا شما دوره تدریس مخصوص استخدامی دارید؟

بله دوره ما شامل تمام دروس تخصصی و عمومی می باشد. برای اطلاع بیشتر به شماره 09156253136 در واتس اپ پیام دهید.

23. چه درس هایی در آزمون استخدامی وجود دارد؟

در آزمون های ماقبل 1400 دروس به دو قسمت عمومی و تخصصی تقسیم می شود.

دروس عمومی شامل: 1. فناوی اطلاعات 2. ریاضی و آمار مقدماتی 3. زبان و ادبیات فارسی 4. معارف اسلامی 5. زبان انگلیسی عمومی 6. اطلاعات عمومی، دانش اجتماعی و حقوق اساسی 7. هوش و توانمندی‌های عمومی

دوس تخصصی تربیت بدنی: روش تدریس در تربیت بدنی 2. رشد و تکامل یادگیری حرکتی 3. مبانی فیزیولوژی ورزشی 4. سنجش و اندازه‌گیری در تربیت بدنی 5. مدیریت برگزاری مسابقات ورزشی می‌باشد.

در آزمون اسفند 1401 دروس به سه قسمت عمومی، اختصاصی و تخصصی تقسیم شده است.

دروس عمومی: 1. تاریخ و فرهنگ تمدن، 2. تعلیم و تربیت اسلامی، 3. معارف و اندیشه های اسلامی و انقلابی، 4. دانش سیاسی، اجتماعی و حقوق اساسی و 5. توانایی هاي عمومی و ذهنی می باشد.

دروس اختصاصی آموزگار ابتدایی شامل: 1. اسناد و قوانین بالادستی آموزش و پرورش ، 2. روشها و فنون تدریس، 3. روانشناسی تربیتی، 4. سنجش و اندازه گیريی پیشرفت تحصیلی می باشد.

دروس تخصصی آموزگار ابتدایی شامل: 1. مفاهیم پایه متون و روشهای یاددهی قرآن و هدیه های آسمانی دوره ابتدایی، 2. مفاهیم پایه متون و روشهای یاددهی ریاضی دوره ابتدایی، 3. مفاهیم پایه متون و روشهای یاددهی علوم تجربی دوره ابتدایی، 4. مفاهیم پایه متون و روشهای یاددهی فارسی دوره ابتدایی، 5. مفاهیم پایه متون و روشهای یاددهی مطالعات اجتماعی دوره ابتدایی می باشد.

دروس اختصاصی دبیر تربیت بدنی شامل: 1. 

دروس تخصصی دبیر تربیت بدنی شامل: 1. 

24. ضریب بومی چه زمانی محاسبه می شود؟

ضریب بومی، ضریبی معادل 1.4 می باشد که نمره مکتسبه فرد بعد از وزن 60 -40 دروس تخصصی و عمومی ضرب در این نمره می شود. در آزمون 95 تا 99 این ضریب در ضورتی محاسبه می شد که فرد حد نصاب که نصف نمره نفر اول می باشد را کسب کند.

25. نمره جوانی جمعیت چقدر است و چگونه محاسبه می شود؟

به ازای تاهل و نیز هر فرزند ۲ درصد و مجموعا حداکثر تا ۱۰ درصد به امتیاز مکتسبه آزمون کتبی داوطلب اضافه شود. اختصاص این امتیاز مشروط به این مسئله است که نرخ باروری شهرستان محل زادگاه داوطلب یا فرزند وی، بالای دو و نیم درصد نباشد.

26. برای استخدامی حتما باید مدرک کامپیوتر داشته باشیم؟

بعد از استخدام نیاز است تا همه داوطلبین که به صورت نهایی پذیرفته می شودند، مدارک روخوانی و روان خوانی قرآن و مدرک کامپیوتر خود را ارائه دهند.

27. درصد تاثیر مصاحبه چقدر است؟

در آزمون های ماقبل 1400 محاسبه 30 درصد از نمره نهایی فرد را تشکیل می دهد، یک چهارم از نمره مصاحبه مربوط به پژوهش ها و مدارک مرتبط با رشته شغلی فرد می باشد.

در آزمون اسفند 1401 میزان تاثیر مصاحبه افزایش یافته است و به میزان 60 درصد رسیده است. که این بخش نیز دچار تغییراتی شده است.

28. مصاحبه شامل چه مواردی است؟

برای اطلاع از این سوال مطلب مرتبط تجربیات مصاحبه پذیرفته شدگان نهایی دبیر تربیت بدنی آموزش و پرورش بخوانید. 

29. گزینش به چه صورت است؟

گزینش مربوط به مسائل عقیدتی، سیاسی،مذهبی می باشد. در این مرحله که جزو مراحل نهایی استخدام می باشد، تحقیقات محلی نیز انجام می شود.

30. آزمایشات مرتبط با استخدامی چیست؟

آزمایش های تخصصی که در آخرین مراحل استخدامی و بعد از مصاحبه همراه با گزینش انجام می شود، شامل آزمایشات مختلف: خون، ادرار، شنوایی سنجی، بینایی سنجی، تنفس، قلب، تصویر از قفسه سینه، آنزیم های مختلف بدن، اعتیاد  و… می باشد.

31. نحوه محاسبه درصد دروس در آزمون استخدامی چگونه است؟

برای محاصبه درصد درس‌های مختلف از طریق لینک زیر اقدام کنید. 

 

32. نحوه محاسبه نمره نهایی مرحله دوم چگونه است؟

برای محاسبه این نمره از طریق لینک زیر اقدام کنید.

33. نحوه محاسبه نمره مصاحبه آموزش و پرورش  چگونه است؟

برای محاسبه این مرحله از طریق لینک زیر اقدام کنید، دو قسمت وجود دارد که شما باید وارد کنید. اولی گزینه نمره نهایی مرحله اول و دومین گزینه نمره مرحله دوم است.

 

34. کدام شهرها از امتیاز بومی مستثنا هستند؟

شهرستان تهران (منظور شهرستان تهران نه شهرستان های استان تهران) و مراکز استان ها از امتیاز بومی گزینی مستثنا هستند.

35. آیا می توانم در رشته تحصیلی خودم در یک شهر دیگری ثبت نام کنم؟

بله ولی در این صورت امتیاز بومی را از دست خواهید داد.

36. آیا مدت خدمت سربازی به حداکثر سن اضافه می‌شود؟

خیر – در خصوص اضافه شدن مدت خدمت سربازی به حداکثر سن اعلام شده، در دفترچه راهنما به موردی اشاره نشده است.

37. ملاک عمل در اتمام دوره خدمت سربازی و تاریخ فراغت از تحصیل در آزمون اسفند 1401 چه زمانی است؟

ملاک عمل در اتمام دوره خدمت سربازی، معافیت دائم و فراغت از تحصیل سه ماه پس از آخرین روز ثبت نام آزمون استخدامی (1401/12/16) می‌باشد. در صورت تمدید زمان ثبت نام این تاریخ تغییر می کند.

38. مطابقت مدرک لیسانس و فوق لیسانس برای شرکت در آزمون الزامی است؟

بر اساس شرایط اعلامی در دفترچه راهنما مطابقت مدرک تحصیلی لیسانس و فوق لیسانس الزامی نیست.

39. آیا شرکت در این آزمون مانع از شرکت در آزمون‌های بعدی آموزش و پرورش می‌شود؟

خیر – به صورت کلی منعی برای شرکت در آزمون‌های استخدامی دیگر به شرط دارا بودن شرایط وجود ندارد.

40. جزئیات و تعداد سوالات آزمون استخدام آموزش و پرورش اسفند 1401 چگونه است؟

  • كلیه مواد آزمون حیطه عمومی، اختصاصی و تخصصی به صورت چهار گزینه ای با ضریب یک (1) می‌باشند.
     تعداد سوالات امتحان حیطه عمومی 100 سوال خواهد بود که به صورت چهار گزینه ای و با احتساب یک سوم نمره منفی طراحی خواهد شد.
  • سوالات حیطه های اختصاصی و تخصصی در امتحان مشترک فراگیر (آزمون كتبی) و به صورت چهار گزینه ای با احتساب یک سوم نمره منفی به ترتیب 60 و 75 سوال خواهد بود.

41. در صورتی که‌ گرایشی برای رشته تحصیلی ذکر نشده باشد میتوان با گرایش خاصی ثبت نام نمود؟

در صورتی كه برای برخی از رشته های تحصيلی در دفترچه راهنمای ثبت نام آزمون، گرایش خاصی ذكر شده باشد، صرفاً فارغ التحصيلان همان رشته و گرایش تحصيلی می‌توانند در آزمون ثبت‌نام نمایند. اما در صورتی كه هر یک از رشته های تحصيلی
بدون ذكر گرایش و یا با عبارت (كليه گرایش‌ها) در دفترچه راهنمای ثبت نام آزمون استخدامی درج شده باشد، فارغ التحصیلان كليه گرایش‌های آن رشته تحصيلی در مقطع مورد نظر، می‌توانند در آزمون استخدامی ثبت نام نمایند.

 

اگر سوالی دارید که در بین سوالات بالا نیست، در قسمت نظرات مطرح کنید.

با تشکر

محمد خسروی

48 مطلب منتشر شده

دبیر تربیت بدنی؛ کارشناسی ارشد فیزیولوژی ورزشی

درباره این مطلب نظر دهید !