برای مطالعه تجربیات افراد پذیرفته شده در مرحله اول و انتخاب منابع روی تصویر زیر کلیک کنید.
مراحل برگزاری آزمون استخدامی آموزش و پرورش
برگزاری آزمون های استخدامی با عنوان آزمون های فراگیر چند سالی است که در حال برگزاری است. یکی از ارگان هایی که همیشه در صحنه حاضر بوده است، وزرات آموززش و پرورش است. آزمون های فراگیر به خصوص آموزش و پرورش شامل مراحل مختلفی می باشد. این آزمون ها تفاوت هایی با آزمون های نظیر کنکور سراسری، کارشناسی ارشد و … است. در این سری آزمون ها فرد در ابتدا کد شغل خود را انتخاب می کند و سپس برای قبولی در این کد شغل تلاش می کند. مرحله اولیه این آزمون ها، آزمون علمی است که در تاریخ مشخص و با سرفصل های مشخص برگزار می شود. این آزمون معمولا توسط سازمان سنجش برگزار می گردد. بعد از برگزاری مرحله اولیه، معمولا 1 ماه طول می کشد تا نتایج اولیه اعلام گردد. بعد از اعلام بر اساس تعداد ظرفیت هر کد شغل افراد برتر برای بررسی مدارک و مصاحبه فراخوانده می شوند. در مرحله مصاحبه، افراد بعد از بررسی مدارک، در صورتی که مشکلی در مدارک نداشته باشند برای انجام مصاحبه تخصصی آماده می شوند. انجام مصاحبه تخصصی معمولا طبق برنامه از قبل اعلام شده برگزار می شود. این مرحله در استان های مختلف با تاریخ های متفاوت برگزار می شود. افرادی که استان دیگری را بعنوان کد شغل انتخاب کرده اند، مصاحبه آن ها در مرکز استان انتخابی انجام می پذیرد. این مرحله بصورت کلی شامل سوالات تخصصی در حیطه شغلی، کاری، تحصیلی انجام می شود. در آزمون های سال 1395 تا 1401 درصد تاثیر نمره آزمون علمی 70 درصد و قسمت مصاحبه 30 درصد بود، ولی در آزمون سال 1402 تغییراتی ایجاد شد، مثلا در آزمون آموزگاری تاثیر آزمون علمی 40 و مصاحبه تکمیلی 60 اعلام شد و در آزمون دبیبری 12 مرداد 1402 آزمون علمی 60 درصد و مصاحبه تکمیلی 40 ردصد تاثیر دارد. همچنین تغییراتی در مرحله مصاحبه تکمیلی ایجاد شده است.
وزارت آموزش و پرورش طبق شیوه نامه ابلاغی و اختصاصی داوطلبان آزمون استخدامی با اهداف زیر برگزار می شود:
1. ارزیابی توانمندی ها و تشخیص میزان قابلیت های فردی داوطلبان در راستای حرفه معلمی
2. شناخت میزان انگیزه و علاقه مندی آنان
3. تشخیص و ارزیابی میزان شناخت و سطح انتظارات داوطلبان از حرفه معلمی
بنابراین یکی از مهم ترین مراحل پذیرش در آزمون استخدامی مرحله مصاحبه تکمیلی است.
نکته خیلی مهم: مصاحبه هیچ ربطی به نمره مکتسبه شما ندارد، پس بهترین عملکرد خود را در این مرحله داشته باشید.
ما با عنوان وب سایت دبیر تربیت بدنی با توجه به تجربه در آزمون های استخدامی از سال 1395 تاکنون جزوه تکمیلی مصاحبه داریم که با استفاده از این جزوه می توانید تا حد زیادی قبولی خود را تضمین کنید، سایر موارد به توامندی شما بر می گردد.
راهنمای عمومی در مصاحبه دانشگاه فرهنگیان
- برای روز مصاحبه حتما با یک دست لباس تمیز و مرتب سر جلسه حاضر شوید. آقایان بهتر است با لباس رسمی و خانم ها با حجاب کامل حضور داشته باشند. برای مصاحبه شاید داشتن پوشش چادر لزومی نداشته باشد اما اگر حجابتان کامل باشد (مخصوصا شهرهای کوچک) خیلی بهتر و موجه تر نشان داده می شوید.
- تمامی سوابق و مدارک فعالیت هاتون؛ مثل لوح تقدیرها،مقام ورزشی،مسابقات قرآنی،مدارک عضویت و فعالیت بسیج، مدرک نرم افزارهای تخصصی، مداک مربی گری، داوری، مدارک icdl، مدارک مرتبط با مقالات و کتاب ها و … رو همراه خودتان ببرید.
- ممکن است زمانی که وارد ساختمانی که مصاحبه در آن انجام می شود، شوید چند دقیقه ای یا حتی چند ساعتی لازم باشد که منتظر بمانید. در این لحظات هرگز سعی نکنید از جو داخل اتاق مصاحبه سر در بیاورید. یعنی داخل اتاق سرک بکشید یا از کسانی که از جلسه خارج می شود سعی در پرسیدن سوالات داشته باشید زیرا معمولا محوطه سالن انتظار با دوربین کنترل می شود.
- معمولا عده ای در جلسه مصاحبه دانشگاه های فرهنگیان حضور “نیمه وقت” دارند. یعنی رفتار شما را در بیرون از اتاق مصاحبه زیر نظر دارند و به تیم مصاحبه انتقال می دهند. پس لحظاتی که بیرون از اتاق مصاحبه منتظر هستید خود را سرگرم کاری مثل کتاب خواندن کنید هرچند بد نیست که حواستان به دور و برتان باشد ولی کاری نکنید که توجهات روی شما جلب شود.
- وقتی اسمتان خوانده شد و وارد جلسه مصاحبه شدید با آرامش و اعتماد به نفس وارد اتاق شده و به حضار سلام دهید. “هرگز به سمت کسی نرفته و دستتان را سمت کسی دراز نکنید.” این اشتباهی است که خیلی ها در مصاحبه مرتکب می شوند اطلاع از این روابط سازمانی باعث می شود موجه تر و معقول تر نشان داده شوید.
- معمولا همان کنار درب ورودی و مقابل افراد مصاحبه کننده صندلی ای برای نشستن شما قرار داده شده، اگر صندلی را پیدا نکردید به حضار جلسه توجه داشته باشید تا شما را راهنمایی کنند که کجا بنشینید.
- ابتدا از شما خواسته می شود که خودتان را معرفی کنید. حتما در منزل چندین بار این کار را تمرین کنید تا خودتان را در چند جمله کوتاه به خوبی معرفی کنید. از این مرحله به بعد سوالات مصاحبه تخصصی آغاز می شود. که بیشتر این سوالات در مطلبی برای شما آماده شده است. روی لینک زیر کلیک کنید.
سوالات مصاحبه تخصصی با عنوان (چطور برای مصاحبه استخدامی اموزش و پرورش آماده شویم؟)
همچنین از دوستان عزیزی که در سال های گذشته در آزمون استخدامی شرکت کرده اند و در نهایت پذیرفته شده نهایی این مرحله شده اند تجربیات خود را در قسمت نظرات بیان کنند.
برای ثبت نظر کافی است نام و ایمیل خود را وارد و به مطلب امتیاز بدهید و در نهایت نظر خود را بنویسید.
برای تهیه فایل مصاحبه و گزینش مخصوص کنکور سراسری دانشگاه فرهنگیان روی تصویر زیر کلیک کنید.
هیچ چیز بهتر از اعتماد به نفس و آرامش داشتن کمک کننده نیست…
برای دبیر تربیت بدنی به من گفتن چه چیزی داری که الان مشخص کنه معلم تربیت بدنی هستی؟ من از توی کیفم کرنومتر و راکت پینگ پنگ و توپش رو در آوردم..و تدریس رو هم باهمون راکت انجام دادم..خیلی خوششون اومد
سلام و احوال پرسی.شماره داوطلب.
اگه دانش اموزت از تربیت بدنی خوشش نیاد راهکارت چیه.یه روش خلاقانه برا تدریس سرویس والیبال ارائه بده.بقیه رو چطوری قضاوت میکنی.درباره محل زندگی و جاهای دیدنی شهر افراد سرشناش شهر پرسیدن.
و گزینش:هر چی که به ذهنش رسید از نماز و قران و غسل و… و برای رهبرت چیکار کردی.
برای امام زمان چیکار کردی.
چطوری امام زمانو به دانش اموزان معرفی میکنی و چه پیشنهادی میدی انجام بدن.انتخابات و مسائل روز. نماز جمعه و حجاب.تیمم و وضو.
سلام دوستان من تجربه مصاحبه مو مینویسم شاید به درد کسی بخوره
چهار نفر بودن یکی شون فقط یادداشت میکرد سه نفر دیگه سوال میپرسیدن که یکی شون تخصصی بود
اول از همه گفتن خودت رو معرفی کن شماره ملی و شماره داوطلبی..متاهل یا مجرد، چندتا بچه داری…
بعدش در مورد شهرمون رئیس اموزش پروزش و امام جمعه کیه
چرا میخوای معلم بشی
شغل همسرت چیه
توو خانواده تون فرهنگی دارین یا نه
خلاقیت اگه بخوای توو کارت داشته باشی چیکار می کنی
فعالیت های فرهنگی ورزشی که تا الان داشتی کامل بگو
دانشگاه لیسانس و ارشدت کجا بوده
رتبه ارشدت چند بوده
سه تا از ویژگی مثبت و منفی خودت رو بگو
ایا با کامپیوتر کار کردی و اگه الان بهت نمره های بچه ها رو بدن میتونی توو سیستم وارد کنی یا پاورپوینت بلدی درست کنی
دیگه اونی که سوال تخصص میپرسید:
شما که میگی قبلن تدریس داشتی برای بچه های متوسطه چه رشته ای کار کردی
اگه با بچه ها بخوای استقامت عضلانی کار کنی چه کاری انجام میدی
برای رشته ژیمناستیک (البته چون دید مربیگری شو دارم از این رشته پرسید) چه فاکتورهایی رو باید کار کنیم
با توجه به اینکه خیلی از مدارس امکانات ندارن چه جوری میخوای ژیمناستیک کار کنی
بعدش گفت چادرتو در بیار فک کن توی کلاسی حضور و غیاب کردی بچه ها گرم کردن میخوای فاکتور انعطاف پذیری رو برا درس ژیمناستیک تدریس کنی…دیگه دو نفرشون باهمدیگه صحبت میکردن ازم سوال میپرسیدن میخواستن جو کلاس رو به هم بزنن
دیگه اخرش پرسیدن اگه بخوای به خودت نمره بدی از یک تا ۱۰۰ چه نمره ای میدی